Életmód-tanácsadás, alakformálás, fogyás, diéta, vibrotréner, személyiedzés, Flabélos, TRX, Kettlebell, jóga.

Kedvencek közé

2020. Július 14. Kedd - &Őrs

A nagyszerű köles + receptek

Ha csak egy-két egészségügyi előnyét említjük a kölesnek, messze járunk az igazságtól. A köles előnyei nem állnak meg annál a ténynél, hogy lúgos és gluténmentes, tápanyagban gazdag gabona. Sajnos, nem kap akkora figyelmet, amekkorát érdemelne. A főtt köles remek helyettesítője a reggeli zabpehelynek, de akár a pirítósra, salátákra is szórhatjuk, ha egy kis kellemes, lágy, édeskés ízt szeretnénk. Ráadásul a köles főzése nem telik sok időbe, könnyű beiktatni étrendünkbe!

Ötletek az életmódváltáshoz

Odáig sem könnyű eljutni, hogy az ember belássa, életmódváltásra van szüksége. Az új életmód bevezetése és fenntartása pedig újabb kihívások elé állítanak minket. De vannak trükkök, és gondolatok, melyek segítenek átlibbenni az életmódváltás okozta nehézségeken. 

Figyeljünk szemünkre sportolás közben!

Sportoláskor az egyik legfontosabb érzékszervünk a szemünk. A minőségi látás nélkülözhetetlen legyen az szó bármilyen sportágról is. Vizsgálatok igazolják, hogy a sportbalesetek 60 százaléka a rossz látásra vezethetőek vissza, de egyes sportágaknál, pl. a síelésnél ez akár 80%-ra is tehető. Sportolásnál egy szemüvegnek extrémebb követelményeknek kell megfelelnie, mint normál viselésnél. Izzadunk, különböző méreganyagok...

A hirtelen kezdett testedzés veszélyes lehet

Azoknak az embereknek, akik nem szoktak hozzá a mozgáshoz, kellően elővigyázatosnak kell lenniük, ha aktívan edzeni kezdenek. Az inaktív, mozgásszegény életmódot folytató emberek esetében, a hirtelen elkezdett testi megerőltetés 30-szorosára emeli a szívinfarktus kialakulásának kockázatát. Emellett sokkal nagyobb a sportsérülések veszélye, például ízületi szalag szakadása, izomszakadások, rándulások.

Árulkodnak alvási szokásaink

6 kedvelt alvási pozíció van, és ezek a pozíciók árulkodnak jellemünkről is. Tudtad hogy mit árul el rólad az a pozíció amiben alszol? Nézd meg mi a 6 leggyakoribb alvási pozíció és hogy milyen jellemzés tartozik hozzá. 

A sárgadinnye élettani hatásai

A sárgadinnye számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, gyógynövényként is ismert. Finom, édes ízével nyaranta meghatározója étrendünknek. Ehetjük lehűtve, felkockázva, gyümölcssalátaként, vagy készíthetünk belőle hűsítő italt, sorbet-et.
Első oldal   Előző oldal    …  14 15 16 17 18 19 20 21 22  …    Következő oldal   Utolsó oldal

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre,

hogy elsőként értesülj az újdonságokról, akcióinkról, próbalehetőségekről!

Szótár

Intermuszkuláris koordináció

Az izmok egymás közötti összhangja, együttműködő képessége. Tovább