Gondolatok, ötletek az életmódváltáshoz

Kedvencek közé

2021. Augusztus 5. Csütörtök - Krisztina

Ötletek az életmódváltáshoz

Gondolatok, ötletek az életmódváltáshoz

Odáig sem könnyű eljutni, hogy az ember belássa, életmódváltásra van szüksége. Az új életmód bevezetése és fenntartása pedig újabb kihívások elé állítanak minket. De vannak trükkök, és gondolatok, melyek segítenek átlibbenni az életmódváltás okozta nehézségeken. 


Ötletek az életmódváltáshoz

 
Lelki bátorítás
- Fogadd el, hogy mindenki más ütemben hízik, majd fogy le. Előfordulhat, hogy a haverod egy hét alatt leadott négy kilót, neked pedig „csak” egy sikerült, attól még nem vagy rosszabb, vagy kevesebb. Ha felemelsz egy kilónyi lisztet, máris láthatod, hogy ez a mennyiség se elhanyagolható.
- Képzeld el magad olyannak, amilyennek ki szeretnél nézni; ez mindig motiválhat az előrejutásod során és akkor, ha a desszert után is repetára vágysz.
- Tudatosítsd magadban, hogy mennyivel jobban fogod érezni magadat a bőrödben, ha végre úgy fogsz kinézni, ahogy szeretnél!
- Fogadd el, hogy rajtad kívül senki, de senki nem tudja végigjárni ezt az utat. Csak és kizárólag te változtathatsz, úgyhogy jó, ha minél előbb nekivágsz.
 

Tippek az életmódváltáshoz 

 
- Ismerd meg az egészséges életmódot, tanuld meg, mikor, mit ehetsz, mekkora az az ételmennyiség, ami kielégíti az étvágyadat. Ha tudod, hogy mire kell odafigyelned, sokkal gyorsabb és hatékonyabb lehet a változás.
- Kérd meg a környezetedben élőket, hogy segítsék a változtatást. Ha a kedvesed nem süt minden nap sütit, és belemegy, hogy néhány hétig nem vásároltok édességet, akkor sokkal könnyebb lesz ellenállni. Ráadásul az is motiválhat, hogy a szeretteid tudják, változtatni kívánsz, s minden bizonnyal nem szeretnél hamis ábrándokat kelteni bennük.
- Ha nálad kizárólag a határozott döntés válik be, akkor élj a lehetőséggel: egyszer s mindenkorra tedd le a voksodat az egészséges életmód mellett. De ha inkább a biztonság híve vagy, akkor ne akarj egyszerre mindent megváltoztatni. Csak szép fokozatosan térj át az új életmódra, nehogy elriasszon a sok változás.
- Ne akarj mindenáron magadra erőltetni olyasvalamit, ami egészséges, de utálod. Nem kell káposztás répasalátát tömnöd, ha rá se bírsz nézni, hiszen helyettesítheted megannyi más finomsággal. Válaszd azt, ami a legközelebb áll az ízlésedhez!
 

Trükkök az életmódváltáshoz 

 
- Minél hamarabb felejtsd el a villámdiétákat, hiszen ezek során nem veszítesz zsírt a szervezetedből, nem fogysz ténylegesen. Csak és kizárólag a jojóeffektus kialakulását segíted elő, ami viszont azt is jelenti, hogy kamatostul vissza fogsz hízni mindent.
- A cél az, hogy bevezess napi 5-6 étkezést az életedbe, hiszen így sosem leszel farkaséhes. Már előző nap készítsd el, vagy legalábbis írd össze, mit fogsz fogyasztani az étkezések során. 
- Készíts egy képet magadról, amit motiváció gyanánt kitehetsz a hűtőre, vagy éppen az íróasztalodra. Egy hónapnyi kitartó munka után jöhet az újabb fotó: elhiheted, hogy látszani fog a változás, ami újabb löketet adhat a jövőre nézve.
- Vezesd be a mozgást az életedbe, vagy ha idáig is sportoltál, akkor tűzz ki új célokat magad elé. Lehet ez egy új sportág kipróbálása, a terhelés fokozása, vagy éppen jelentkezés egy versenyre. A lényeg, hogy legyen kihívás!
- Evés közben ne nézz tévét, ne olvass, ne játssz az interneten, csak és kizárólag arra koncentrálj, amit éppen csinálsz: tartalmas táplálékokat veszel magadhoz. Sokat segíthet, ha egy étterembe képzeled magadat, ahol illedelmesen, szép lassan eszel. Ha ez nem jön be, tegyél egy tükröt magad elé, és máris másként fogod látni az étkezésedet.
- Inkább kevesebbet vegyél a tányérodra, mint többet. Bár gyerekkorunkban belénk nevelték, hogy semmit nem illik meghagyni, te azonnal hagyd abba az étkezést, mihelyst jól laktál, még akkor is, ha megmaradt pár falat.
 
Ne feledd, minden csak rajtad múlik! Bár a külsőnket nagymértékben meghatározó genetikát mindannyian örököltük, a végeredmény kizárólagosan a saját kezünkben van.

Ossza meg!

Vissza: Egészség és életmód
címkék:

Kommentek


Gray Cook: A mozgás alapelvei - Funkcionális Mozgásminta Szűrés

 Vannak általános igazságok és alapelvek, melyeknek minden olyan filozófia, program vagy rendszer építőköveit kellene alkotniuk, mely fizikális fejlesztéssel vagy rehabilitációval foglalkozik: 1.Nem tudjuk magunkat, vagy másokat jobban fejleszteni, mint a természet.  2. Biztonságosabban és gyorsabban tudjuk magunkat, vagy másokat fejleszteni,...

10 ok, amiért érdemes 50 felett is edzeni

 Az 50 éven felülieknek sem szabad abbahagyniuk a rendszeres edzést, mert az öregedéssel járó  különböző problémák miatt egyre gyakrabban szorulnak gyógy-szeres kezelésre, egyre több időt kell orvosnál tölteni és egyre jobban csökken az életminőség is. Egyértelműen az a konklúzió vonható le, hogy...

Guggolj elöl tartott súllyal!

Az ágyéki gerincszakasz fájdalma a guggolás esetében is három fő okra vezethető vissza: a forgatónyomaték (előrehajlás), a kompresszió(nagy  gerincterhelés) és a flexió (hajlítás).  Az elöl tartott súllyal végzett guggolás a jellegéből fakadóan biztonságosabb, mint a háton tartott...

A helyes légzés fontossága az edzéseken

 Ebben a cikkben szeretném Veletek megértetni, hogy edzéseiteken és a mindennapjaitokban egyaránt  mennyire fontos és alapvető a helyes légzéstechnika. A helytelen légzés hosszútávon az ízületi láncolaton belül  az alsóháti szakasz hajlítását eredményezi a csípő hajlítása helyett,...

A kockás hasizom titka

Lehetséges gyors fogyás a hasról ? Az egyik leggyakoribb kérdés: hogyan fogyhatnék csak a hasamról, csak a csípőmről,csak a combomról? Milyen válaszokat kapnak az érdeklődők? Sok felülést és hasizomgyakorlatokat kell csinálni. Olyan gépeket kell használni, amelyek specifikusan a hasizmot erősítik (némely tévében rendelhető gépet kifejezetten ezzel reklámoznak!) Olyan eszközöket kell használni, amelyek elektromosan...

Teremtsd meg vágyott körülményeidet ! 1. rész

Ebben a cikksorozatban szeretném megmutatni neked  a csodálatos élethez vezető utat. Az egész sokkal egyszerűbb, mint hiszed és amint megérted, miként működik az élet és a benned lakozó erő, képessé válsz arra, hogy megtapasztald a létezés varázsát a maga teljességében-és akkor valóban csodálatos életed lesz !
  1 2 3 4 5  …    Következő oldal   Utolsó oldal

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre,

hogy elsőként értesülj az újdonságokról, akcióinkról, próbalehetőségekről!

Szótár

Glutathion

Glutathion     Az L-glutation az egész élővilágban gyakorlatilag minden sejtben megtalálható... Tovább