Bűnbeestél, ne rontsd tovább.

Kedvencek közé

2021. Október 25. Hétfő - Bianka

Bűnbeestél... STOP!

Bűnbeesés után

Jól ismerjük a jelenséget, amikor reggel lelkiismeret furdalásunk van. Ez lehet egy bulis este miatt, egy rosszul sikerült beszélgetés vagy randi után, de nagyon sokszor csak azért érzünk így, mert kibillentünk a megszokott mederből, és felrúgva saját szabályainkat, megengedtünk magunknak egy nagy tál lasagne-t, megspékeltük egy házi tiramisuval és mindezt leöblítettük egy nagy pohár epershake-el.


 

Ilyenkor természetes, hogy úgy érezzük, kárba veszett az addigi kemény testgyakorlásunk és a jól betartott diétánknak is lőttek. Sajnos hajlamosak vagyunk ekkor még jobban lecsúszni a lejtőn a „most már úgyis mindegy, ezt a napot is elvitte az ördög” alapon. Ne kerüljünk bele ebbe a spirálba, mert minél mélyebbre csúszunk, annál nehezebb a kiút. Sokkal küzdelmesebb több heti elkanászodást semmissé tenni, mint egy-két napnyi bűnbeesést kompenzálni.  
 

Állítsd meg a további bűnbeesést

 
1. Fogadjuk el, hogy mi történt és gondolkodjunk inkább azon el, hogy miért alakult így. Legyünk őszinték magunkhoz és jöjjünk rá az okára. Azért ettünk vajon ennyit, mert unatkoztunk, vagy mert szerelmi bánatunk van? Netán csupán stresszesek voltunk vagy épp kicsit depressziósak a hosszú, szürke esték alatt? Vagy nem kell túlmagyarázni, egész egyszerűen kicsit jókedvűre ittuk magunkat és mindjárt ésszerűnek tűnt annak a fél fazéknyi fánknak a leküldése? Az ok teljesen mindegy, az okozat adott, már nincs mit tenni. Lelkiismeret-furdalás helyett tegyük helyre a fejünkben a történéseket, fogadjuk el azokat, és éljük meg úgy, hogy most belefért, és semmi sincsen veszve. Azonnal térjünk vissza a megszokott kerékvágásba, és a következő étkezés legyen megint a normál, megszokott étrend szerinti. Mentsük, ami menthető és vegyük úgy, a tegnap estét megérdemeltük, kellemes kis ajándék volt saját magunk részére.
2. Fontos továbbá, hogy hidratáljunk. Igyunk megfelelő mennyiségű vizet, folyadékot és lehetőleg 3-4 óráig ne együnk semmit. Segítsünk a szervezetünknek megemészteni a sok mérget, amit sikerült belejuttatnunk.
3. Mozogjunk, mozduljunk meg! Sétáljunk egy nagyot vagy még inkább, húzzunk el jógaórára! Igen, ilyenkor a legnehezebb, de egy kiadós gyakorlás után biztosan sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, sokkal könnyebbnek, rugalmasabbnak, visszakapjuk a motivációnkat, és visszakeveredünk a régi életünkbe se perc alatt. Arról nem is beszélve, mennyire meggyorsítjuk az anyagcsere folyamatot és a sok „junk” kajának hirtelen se híre, se hamva.
4. Igyunk zöld italokat, de ne az evés után közvetlenül. Várjunk másnap reggelig, tömjük tele a szervezetünket vitaminnal, zöldségekkel, gyümölcsökkel. Ez gyorsan regenerálja a sejteket és feltölti a testünket energiával.
5. Ne legyünk túl szigorúak magunkhoz. Elcsépelt, de igaz a mondás, hogy egyszer élünk, ez persze nem azt jelenti, hogy nem kell felelősségteljesen cselekednünk, de ne kínozzuk magunkat egész életünkben. Néha jár egy-két jó falat, egy-egy bulis este, vagy egy kis lazítás is. A lényeg, hogy tudjuk jól kezelni az ilyen kilengéseket, engedjük is meg magunknak ezeket néha, de másnap jöjjön megint az önkontroll.
Még jobb, ha proaktívak vagyunk és megelőzzük a bajt. Készüljünk fel előre, tervezzük meg az ilyen görbe estéket, és készítsük fel a szervezetünket. Ha este a megszokott éttermünkben meg szeretnénk enni a kedvenc sütőtökkel töltött tésztánkat, igyunk előtte reggelire zöld italokat, ebédre jöhet egy nagy adag saláta, és a vacsi előtt is ehetünk egy kis zöldet, hogy a tésztából már fél adag is elég legyen.
 

A tervezett bűnbeesés pedig nem is bűnbeesés igazán… :) 

 

Szerző: Ábrahám Erika

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Gray Cook: A mozgás alapelvei - Funkcionális Mozgásminta Szűrés

 Vannak általános igazságok és alapelvek, melyeknek minden olyan filozófia, program vagy rendszer építőköveit kellene alkotniuk, mely fizikális fejlesztéssel vagy rehabilitációval foglalkozik: 1.Nem tudjuk magunkat, vagy másokat jobban fejleszteni, mint a természet.  2. Biztonságosabban és gyorsabban tudjuk magunkat, vagy másokat fejleszteni,...

10 ok, amiért érdemes 50 felett is edzeni

 Az 50 éven felülieknek sem szabad abbahagyniuk a rendszeres edzést, mert az öregedéssel járó  különböző problémák miatt egyre gyakrabban szorulnak gyógy-szeres kezelésre, egyre több időt kell orvosnál tölteni és egyre jobban csökken az életminőség is. Egyértelműen az a konklúzió vonható le, hogy...

Guggolj elöl tartott súllyal!

Az ágyéki gerincszakasz fájdalma a guggolás esetében is három fő okra vezethető vissza: a forgatónyomaték (előrehajlás), a kompresszió(nagy  gerincterhelés) és a flexió (hajlítás).  Az elöl tartott súllyal végzett guggolás a jellegéből fakadóan biztonságosabb, mint a háton tartott...

A helyes légzés fontossága az edzéseken

 Ebben a cikkben szeretném Veletek megértetni, hogy edzéseiteken és a mindennapjaitokban egyaránt  mennyire fontos és alapvető a helyes légzéstechnika. A helytelen légzés hosszútávon az ízületi láncolaton belül  az alsóháti szakasz hajlítását eredményezi a csípő hajlítása helyett,...

A kockás hasizom titka

Lehetséges gyors fogyás a hasról ? Az egyik leggyakoribb kérdés: hogyan fogyhatnék csak a hasamról, csak a csípőmről,csak a combomról? Milyen válaszokat kapnak az érdeklődők? Sok felülést és hasizomgyakorlatokat kell csinálni. Olyan gépeket kell használni, amelyek specifikusan a hasizmot erősítik (némely tévében rendelhető gépet kifejezetten ezzel reklámoznak!) Olyan eszközöket kell használni, amelyek elektromosan...

Teremtsd meg vágyott körülményeidet ! 1. rész

Ebben a cikksorozatban szeretném megmutatni neked  a csodálatos élethez vezető utat. Az egész sokkal egyszerűbb, mint hiszed és amint megérted, miként működik az élet és a benned lakozó erő, képessé válsz arra, hogy megtapasztald a létezés varázsát a maga teljességében-és akkor valóban csodálatos életed lesz !
  1 2 3 4 5  …    Következő oldal   Utolsó oldal

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre,

hogy elsőként értesülj az újdonságokról, akcióinkról, próbalehetőségekről!

Szótár

Antimikrobiális

Az antimikrobiális az anyag azon tulajdonságát jelenti, hogy képes elpusztítani vagy inaktiválni a mikrobákat,... Tovább