Adventi gyakorlatok - a belső erő.

Kedvencek közé

2024. Április 15. Hétfő - Tas, Anasztázia

Adventi gyakorlat 3.

Adventi gyakorlat - a belső erő

A boldog és sikeres életet nem elég akarni, ennél sokkal többre van szükség, olyasmire, ami a lelked legmélyéről fakad és átjárja az egész testedet. Ezen a héten erről fogok neked beszélni, és azt is megmutatom neked, hol kell keresned a megoldást.


A harmadik sarkalatos erény a belső erő, ennek a száma a 11-es. A belső erő a benned munkáló szenvedéllyel kapcsolatos.


A szenvedélyből meríts erőt
A sikeres és boldog emberek kivétel nélkül csak olyan foglalkozást, olyan életcélt választanak, amit szenvedélyből tudnak végezni. Soha nem az határozza meg a döntésüket, hogy mennyi pénzt fognak keresni vele, milyen előnyhöz jutnak. A szenvedély vezérli őket egész életükben.

A játékban keresd a megoldást
Ha van a közeledben gyerek, akkor megfigyelheted rajta, milyen lelkes tud lenni. Ha van egy játék, amit játszani szeretne, akkor önfeledten teszi. Nem érez semmilyen kényszerítő erőt és kizárólag addig játszik, ameddig élvezi, utána otthagyja, mintha soha nem is létezett volna.

Felnőttként gyakran elfelejtesz játszani, és ha kezdetben játszottál is, akkor is tovább játszol, ha már unod, amit csinálsz. Ez az oka, a sok boldogtalan és sikertelen életnek, hogy olyasmit játszol tovább, amit szíved szerint már rég abbahagytál volna.

Az  élet  folyamatos változás, ami az egyik pillanatban örömmel és elégedettséggel tölt el, az a következő napon már untat és elveszi a kedved az élettől is. Ez a jele annak, hogy eljött a változás ideje.

Újra és újra meg kell találnod azt, ami szenvedéllyel tölt el. Ez lehet egy új munka, de az is lehet, hogy egy másfajta megközelítése a jelenlegi munkádnak, ami újra szenvedéllyel tölt el.
 
Nézz szembe azzal, amit jelenleg csinálsz
Ha nincs benned szenvedély, akkor jó úton haladsz a boldogtalanság felé. Vizsgáld meg józanul azt a tevékenységet, amit jelenleg űzöl, és ha már nem elégít ki téged, akkor ismerd be magadnak őszintén.

Ez fájdalmas felismerés az életben, hiszen változást kíván tőled, de ha nem félsz tőle, hanem képes vagy a belső hangodra figyelni, akkor újra megtalálhatod magadban az erőt.

A 11-es szám, ha összeadjuk a számjegyeket 2-őt eredményez, ami a belső hang száma. Hallgass a belső hangodra, a szíved szavára és megtalálod azt, amit igazán szeretsz.

Ne törődj mások véleményével
Írd össze magadnak mindazt, amit minden kényszer nélkül önfeledten tudsz csinálni és ne törődj vele, hogy  a hagyományos társadalmi értékrendnek megfelelően egy olyan hivatást, egy olyan területet találsz, amire azt mondják ebből nem tudsz majd megélni.

A szenvedély nem csak a romantikus filmekben létezik
Mi az, ami kielégít, mi az, ami lelkesedéssel tölt el téged?  Könnyen lehet, hogy egy kis változás az életedben visszahozza a boldogságot. Lehet, hogy nem a megfelelő helyen és a megfelelő emberek között vagy, nézz szembe ezzel őszintén.
Ha  megtanulsz  szenvedélyből élni, ha vállalod az ezzel járó kockázatot, akkor csodák történnek majd az életedben. Ez nem csak a romantikus filmekben létezik, hanem a saját életed valósága is lehet.
 

Előző adventi gyakorlatokat itt találod:

Adventi gyakorlat 1
Adventi gyakorlat 2

 

 

Ossza meg!

Vissza: Önmegvalósítás
címkék:

Kommentek


Gray Cook: A mozgás alapelvei - Funkcionális Mozgásminta Szűrés

 Vannak általános igazságok és alapelvek, melyeknek minden olyan filozófia, program vagy rendszer építőköveit kellene alkotniuk, mely fizikális fejlesztéssel vagy rehabilitációval foglalkozik: 1.Nem tudjuk magunkat, vagy másokat jobban fejleszteni, mint a természet.  2. Biztonságosabban és gyorsabban tudjuk magunkat, vagy másokat fejleszteni,...

10 ok, amiért érdemes 50 felett is edzeni

 Az 50 éven felülieknek sem szabad abbahagyniuk a rendszeres edzést, mert az öregedéssel járó  különböző problémák miatt egyre gyakrabban szorulnak gyógy-szeres kezelésre, egyre több időt kell orvosnál tölteni és egyre jobban csökken az életminőség is. Egyértelműen az a konklúzió vonható le, hogy...

Guggolj elöl tartott súllyal!

Az ágyéki gerincszakasz fájdalma a guggolás esetében is három fő okra vezethető vissza: a forgatónyomaték (előrehajlás), a kompresszió(nagy  gerincterhelés) és a flexió (hajlítás).  Az elöl tartott súllyal végzett guggolás a jellegéből fakadóan biztonságosabb, mint a háton tartott...

A helyes légzés fontossága az edzéseken

 Ebben a cikkben szeretném Veletek megértetni, hogy edzéseiteken és a mindennapjaitokban egyaránt  mennyire fontos és alapvető a helyes légzéstechnika. A helytelen légzés hosszútávon az ízületi láncolaton belül  az alsóháti szakasz hajlítását eredményezi a csípő hajlítása helyett,...

A kockás hasizom titka

Lehetséges gyors fogyás a hasról ? Az egyik leggyakoribb kérdés: hogyan fogyhatnék csak a hasamról, csak a csípőmről,csak a combomról? Milyen válaszokat kapnak az érdeklődők? Sok felülést és hasizomgyakorlatokat kell csinálni. Olyan gépeket kell használni, amelyek specifikusan a hasizmot erősítik (némely tévében rendelhető gépet kifejezetten ezzel reklámoznak!) Olyan eszközöket kell használni, amelyek elektromosan...

Teremtsd meg vágyott körülményeidet ! 1. rész

Ebben a cikksorozatban szeretném megmutatni neked  a csodálatos élethez vezető utat. Az egész sokkal egyszerűbb, mint hiszed és amint megérted, miként működik az élet és a benned lakozó erő, képessé válsz arra, hogy megtapasztald a létezés varázsát a maga teljességében-és akkor valóban csodálatos életed lesz !
  1 2 3 4 5  …    Következő oldal   Utolsó oldal

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre,

hogy elsőként értesülj az újdonságokról, akcióinkról, próbalehetőségekről!

Szótár

Intermuszkuláris koordináció

Az izmok egymás közötti összhangja, együttműködő képessége. Tovább