Adventi gyakorlat: megtisztulás.

Kedvencek közé

2022. Június 25. Szombat - Vilmos

Adventi gyakorlat

Adventi megtisztulás, intuíció.

Te vagy a főszereplő életed filmjében, de ki a rendező? Adventi gyakorlat:


Sokan azt gondolják, hogy bölcs csak egy nagyon öreg ember lehet, pedig a bölcsesség nem kor kérdése. 

Advent első hete a bölcsesség erényének jegyében telik. Meg kell vizsgálnod mennyire vagy birtokában azoknak a képességeknek, amit a bölcsesség jelent.


Karácsonyhoz közeledve meg kell vizsgálnod az életed, hogy megtisztítsd a lelked minden olyan tényezőtől, ami hátráltat az életben. Az Advent négy hetének lelki megtisztulása, négy különböző életterületet, az úgynevezett sarkalatos erényeket érinti, ezek közül az első a bölcsesség.
A bölcsesség száma a 2-es. A 2-es szám az intuíció száma. Talán nem mindenki tudja mit is jelent pontosan ez a szó. Az intuíció pszichológiai értelemben a tudat feletti, vagy felettes én sugallata. Bölcsnek lenni annyit tesz, mint mindig hallgatni erre a belső sugallatra, vagyis az intuícióra.


Mit jelent az intuíció?


Képzeld el az életedet úgy, mint egy mozifilmet. A tudatfelettit, vagy felettes ént úgy kell elképzelned, mint a filmrendezőt, aki minden egyes mozzanatot tud már előre a filmből, és ha a színészek nem jól játszanak, akkor megállítja a forgatást és megmondja nekik, hogy mit kell másképp csinálni, hogy sokkal jobban sikerüljön a jelenet.

Képzeld el, hogy az életed filmjének te vagy a főszereplője, és a tudatfeletti, vagy intuíció az a filmrendező, aki tudja, hogy mit terveztél magadnak erre az életedre és súg neked, hogy hogyan tudnád jobban „játszani” az életed filmjét.


Mi történik, ha nem hallgatok az intuíciómra?


Az intuíció meghallása sarkalatos pontja az életednek, mert, ha nem figyelsz oda rá, az olyan, mintha a filmszínészek soha nem azt tennék, amit a filmrendező „súg” nekik, hanem mindenki menne a saját feje után, és a saját kedve szerint csinálna mindent. Képzeld el, milyen katasztrofális filmeket játszanának a mozik.
 

Hogyan halljam meg az intuíció szavát?


Az intuíció mindig megsúgja neked a helyes útirányt, és segít a döntéseidben, de ahhoz, hogy meghalld a hangját egy picit csendesebbnek kell lenned, és kevesebbet kell „okoskodnod”.

Az „okoskodás” alatt azt értem, mikor tudod, hogy mi a helyes döntés, mert már meghallottad az intuíció szavát, de Te mégsem a helyes utat választod, mert megpróbálsz megfelelni mindenféle elvárásoknak, amiknek a többsége csak a fejedben létezik.
 

A következő 1 héten szánj napi 1 órát az intuícióidra


A gyakorlat a következő hétre, hogy szánj minden nap 1 órát magadra, amikor senki nem zavar meg, és tegyél valami olyat, ami nem kötelező, hanem a kedved szerint való. Cselekedj mindig érzéseid szerint. Ne siess, ne kapkodj, hanem figyeld, mi történik veled.

Indulj el, mondjuk vásárolni, de ne egy előre eltervezett úton, haladj, hanem hagyd, hogy magától alakuljon ki az útvonal. Ha azt érzed, hogy valamelyik üzletben szívesen bemennél, amit eddig kerültél valami miatt, akkor tedd meg. Ha olyan útvonalat választanál, ami szokatlannak tűnik, akkor menj arra és nézd, meg mi történik. Talán elsőre szokatlan lesz, mégis olyan dolgokkal találkozhatsz, amik valamilyen formában hozzájárulnak ennek az 1 órának a szépségéhez.

Ha ezt a gyakorlatot minden nap elvégzed egy héten keresztül, akkor a hét végére már rutinosan hallgatsz majd az intuícióidra. Ezt a szokást szép fokozatosan átültetheted a mindennapi életedbe és a munkádba is. Meglátod, csodák történnek majd veled, és ez bölccsé teszi az életedet is, függetlenül attól hány éves vagy valójában.

Ossza meg!

Vissza: Önmegvalósítás
címkék:

Kommentek


Gray Cook: A mozgás alapelvei - Funkcionális Mozgásminta Szűrés

 Vannak általános igazságok és alapelvek, melyeknek minden olyan filozófia, program vagy rendszer építőköveit kellene alkotniuk, mely fizikális fejlesztéssel vagy rehabilitációval foglalkozik: 1.Nem tudjuk magunkat, vagy másokat jobban fejleszteni, mint a természet.  2. Biztonságosabban és gyorsabban tudjuk magunkat, vagy másokat fejleszteni,...

10 ok, amiért érdemes 50 felett is edzeni

 Az 50 éven felülieknek sem szabad abbahagyniuk a rendszeres edzést, mert az öregedéssel járó  különböző problémák miatt egyre gyakrabban szorulnak gyógy-szeres kezelésre, egyre több időt kell orvosnál tölteni és egyre jobban csökken az életminőség is. Egyértelműen az a konklúzió vonható le, hogy...

Guggolj elöl tartott súllyal!

Az ágyéki gerincszakasz fájdalma a guggolás esetében is három fő okra vezethető vissza: a forgatónyomaték (előrehajlás), a kompresszió(nagy  gerincterhelés) és a flexió (hajlítás).  Az elöl tartott súllyal végzett guggolás a jellegéből fakadóan biztonságosabb, mint a háton tartott...

A helyes légzés fontossága az edzéseken

 Ebben a cikkben szeretném Veletek megértetni, hogy edzéseiteken és a mindennapjaitokban egyaránt  mennyire fontos és alapvető a helyes légzéstechnika. A helytelen légzés hosszútávon az ízületi láncolaton belül  az alsóháti szakasz hajlítását eredményezi a csípő hajlítása helyett,...

A kockás hasizom titka

Lehetséges gyors fogyás a hasról ? Az egyik leggyakoribb kérdés: hogyan fogyhatnék csak a hasamról, csak a csípőmről,csak a combomról? Milyen válaszokat kapnak az érdeklődők? Sok felülést és hasizomgyakorlatokat kell csinálni. Olyan gépeket kell használni, amelyek specifikusan a hasizmot erősítik (némely tévében rendelhető gépet kifejezetten ezzel reklámoznak!) Olyan eszközöket kell használni, amelyek elektromosan...

Teremtsd meg vágyott körülményeidet ! 1. rész

Ebben a cikksorozatban szeretném megmutatni neked  a csodálatos élethez vezető utat. Az egész sokkal egyszerűbb, mint hiszed és amint megérted, miként működik az élet és a benned lakozó erő, képessé válsz arra, hogy megtapasztald a létezés varázsát a maga teljességében-és akkor valóban csodálatos életed lesz !
  1 2 3 4 5  …    Következő oldal   Utolsó oldal

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre,

hogy elsőként értesülj az újdonságokról, akcióinkról, próbalehetőségekről!

Szótár

Neuromuszkuláris kapcsolatok

A mozgást vezérlő központi idegrendszer és a működő izmok közötti (röviden: izom-ideg) kapcsolatok... Tovább