Kettlebell edzés Gödöllőn. Erő, mozgékonyság, zsírégetés. Exa Stúdió

Kedvencek közé

2022. Június 25. Szombat - Vilmos

Kettlebell edzés - erő, mozgékonyság, zsírégetés, gyors eredmény

kettlebell, kettlebell edzés, kettlebell edzés Gödöllő

Forrás: www.kettlebell.hu, www.kettlebelledzes.hu, www.tesztoszteron.hu

Sokat dolgozol? De szeretnél egészséges lenni? Úgy érzed, nem bírod már a küzdelmet? A kettlebell edzés egy remek módszer, amivel rövid idő alatt formába hozhatod magad. Nincs benne semmi trükk, csak a régi jól bevált módszer és a mai modern tudomány ötvözése...


 

 Ez a kettlebell edzés 

 
 
Teljes testet átmozgató gyakorlatok, intenzív, hatékony tréningek, amik változatosak és koncentrációt igényelnek, így mentálisan is fejlődni fogsz. Az eredmény elképesztően hamar mutatkozik! Ugyanis ha megfelelő terhelésnek teszed ki a tested, megfelelően fog rá reagálni. Ezért akik túlsúlyosak, fogynak a kettlebell edzéstől, azok, akik korábban egy dekát sem bírtak felszedni, izomtömeg-növekedést tapasztalnak. Sajnos a könnyű fogyást, illetve izom építést ígérő módszerek nem működnek... Hosszútávon csak az életmódváltás, rendszeres, szakszerű, intenzív edzés lehet a megoldás!
 
 
Az RKC filozófiája szerint a Kettlebell edzés a következőkhöz segíti használóját: egészség, kiváló fizikai képességek, jó kinézet. Sajnos manapság a sorrend felborult, és az elsődleges az izmos testalkat lett. Ez a Kettlebell edzés természetes hozadéka és nem elsőrendű célja.
 
 

A kettlebell olyan, az antik szobrokhoz hasonló izomzatot farag, amiről messziről látszik a használhatóság:  

 
széles vállak párnás mellkas nélkül, kötegekben kidomborodó hátizmok, acélos felkar, inas-eres alkar, karcsú derék, kockás has és erős combok, amelyek azonban nem súrlódnak össze, mint általában azoké, akik sokat guggolnak. A kettlebell letakarítja rólad a felesleges zsírt a diéta vagy az aerobic megaláztatásai nélkül is, nem ritka a heti 1% testzsírcsökkenés. Ha túlsúlyos vagy, le fogsz fogyni. Ha sovány vagy, meg fogsz izmosodni. Voropajev (1997), miután felmérést végzett a legjobb orosz girjevikek körében, megállapította, hogy azok 21,2%-ánál testsúlynövekedés volt megfigyelhető az edzések megkezdése után, és 21,2%-uknál (nem elírás, valóban ugyanaz az érték), főleg a nehézsúlyúaknál, testsúlycsökkenés. Az orosz kettlebell kiváló eszköz a testkompozíció optimalizálására, függetlenül attól, melyik véglet felől indulunk el.
 
 

Kettlebell  tanulmány

 
 
Hogy az edzés energia igényét és intenzitását megvizsgálják, a University of Wisconsin kutatói 10 főt vettek fel a tanulmányba, akik mind tapasztalt kettlebellezők voltak (nők és férfiak vegyesen, 29-46 évesek).
"A kettlebell imádók mindent magában foglaló állításokat tesznek arról, hogy az eszközzel való edzés egyszerre növeli az izomerőt, állóképességet, aerob kapacitást, vagyis hogy máshogy már nem is kell edzened." — mondja Porcari doktor. "Ezért meg akartuk nézni, hogy milyen szintű aerob edzést ad és mennyi az elhasznált energia."
 
A kettlebelles rész előtt még minden alanyt futópadon is megvizsgáltak: maximális edzés teszttel felmérték az oxigén fogyasztást és a pulzusszámot. Emellett az érzékelt erőfeszítés mértékéről is kikérdezték a sportolókat (6-20-ig terjedő Borg-skála szerint). Amint ez az alapszint megállapításra került, egy másik napon egy 5 perces kettlebell szakítás VO2max teszt is elvégzésre került, hogy a kettlebell fittség alapszintje is ismert legyen. Ehhez a teszthez az alanyok 12, 16 vagy 20 kilós eszközt használtak az egyéni adottságaiktól függően. Az alanyok folyamatosan, minden percben megadott tempóban végezték az ismétléseket, és percenként kezet cseréltek. Ez a maximális teszt így nézett ki:
 
1. percben: 8 ismétlés, vagyis 1 szakítás minden 7 másodpercenként
2. percben: 12 ismétlés, vagyis 1 szakítás minden 5 másodpercenként
3. percben: 15 ismétlés, vagyis 1 szakítás minden 4 másodpercenként
4. percben: 20 ismétlés, vagyis 1 szakítás minden 3 másodpercenként
5. percben: maximális tempóban annyi szakítás, amennyi megy
 
A pulzus és az oxigén fogyasztás közben monitorozva volt. A maximális érzékelt erőfeszítés mértéke is rögzítésre került, valamint a vér laktát szintje 3 perccel a teszt után vérvétellel. Az utolsó perc maximális ismétlésszáma adta az alapot a tényleges kettlebell tesztnap edzéséhez. Ez 15 másodperces intervallumokat tartalmazott egy 20 perces edzésen belül, így az egyperces szakítás teljesítmény negyedét kellett minimum teljesíteni a 15 másodpercben.
 
A tényleges teszt során, egy külön napon, egy előre eltervezett, tipikus kettlebell rutint kellett végrehajtani, amely alapvető bemelegítésből állt, majd 15 másodperces egykezes kettlebell szakításokból. Először a domináns kézzel teljesítettek 15 másodpercnyi szakítást a meghatározott egyéni ismétlés számmal, majd 15 mp pihenő után 15 mp szakítás következett a másik kézzel. Az edzés 20 percen át így folyt, majd 5 perc levezetéssel ért véget.
 
Az edzés során a kutatók végig figyelték minden alany pulzusát (60 másodpercenként mérve), majd az edzés után azonnal vér laktát mérés jött.
 
 

Kettlebell tanulmány  eredmények

 

A 20 perces edzés során az átlagos kalória égetés 272 kcal volt nem számolva a további energia igényt, amit a jelentős anaerob erőfeszítés tett ki. "Kiszámoltuk az oxigén fogyasztást és az aerob módon elégetett kalóriákat és ez 13.6 kcal volt percenként. De mértük ugye a vér laktát szintjét is és anaerob módon további 6.6 kcal került percenként felemésztésre." — magyarázza Porcari. "Szóval legalább 20.2 kcal-t égettek percenként, ami elképesztő. Ez megfelel 1:30-as 400 méteres tempójú futásnak. Az egyetlen dolog, amit találtunk hasonló kalória égető potenciállal, az a sífutás gyors tempóban emelkedőn fel."
 
A kutatók annak tulajdonítják ezt a kalória égető képességet, hogy a kettlebell szakítás teljes testes mozgás, ami ráadásul gyorsan van végezve az intervallum formátum miatt. "Tudtuk, hogy extrémen intenzív lesz." — mondja Schnettler. "Ez egy gyors edzés és nagy hasznot kapsz a befektetésedért igen rövid idő alatt."
 
Ami a pulzust illeti, az átlagos értéke az edzés alatt 86-99% között volt a kettlebelles maximum pulzushoz képest (1. diagram). "Az átlagos pulzus 93% volt, de voltak olyanok, akik a 20 perces edzés alatt 99%-os pulzuson dolgoztak. Ha ilyen sok izommunkát végzel, akkor az csak erős edzés lehet!"
 
Ami a VO2max-ot illeti, a futópados VO2max 23%-kal magasabb volt, mint a kettlebell VO2max teszt alatt elért (38.9 ml/kg/min vs. 31.6 ml/kg/min).
 
 

A kettlebellezés iszonyatosan jó edzést ad 

 
 
A korábbi tanulmányokkal összehasonlítva azt láthatjuk, hogy a hagyományos jellegű súlyzós edzésnél a pulzusszámot és VO2 hatást tekintve sokkal nagyobb intenzitású. Emellett a kettlebell szakítás edzés könnyedén teljesíti a szakma előírásait az aerob kapacitás fejlesztése tekintetében. "Ez jó hír azoknak, akik nagyon jó ellenállásos edzést keresnek, amely segít a testsúlyuk csökkentésében is." — mondja Schnettler. "Akiknek nincs sok idejük és gyorsan kell elvégezniük egy jó edzést, a kettlebellezés feltétlenül kielégíti ezeket a célokat."

LÁNYOK, FIÚK FELKELTETTÜK AZ ÉRDEKLŐDÉST?

GYERTEK ÉS PRÓBÁLJÁTOK KI A FEGYENCEDZÉS KERETEIN BELÜL A KETTLEBELL-T!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: +36 30 989 0205 SZILÁRD

www.fegyencedzés.hu

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Gray Cook: A mozgás alapelvei - Funkcionális Mozgásminta Szűrés

 Vannak általános igazságok és alapelvek, melyeknek minden olyan filozófia, program vagy rendszer építőköveit kellene alkotniuk, mely fizikális fejlesztéssel vagy rehabilitációval foglalkozik: 1.Nem tudjuk magunkat, vagy másokat jobban fejleszteni, mint a természet.  2. Biztonságosabban és gyorsabban tudjuk magunkat, vagy másokat fejleszteni,...

10 ok, amiért érdemes 50 felett is edzeni

 Az 50 éven felülieknek sem szabad abbahagyniuk a rendszeres edzést, mert az öregedéssel járó  különböző problémák miatt egyre gyakrabban szorulnak gyógy-szeres kezelésre, egyre több időt kell orvosnál tölteni és egyre jobban csökken az életminőség is. Egyértelműen az a konklúzió vonható le, hogy...

Guggolj elöl tartott súllyal!

Az ágyéki gerincszakasz fájdalma a guggolás esetében is három fő okra vezethető vissza: a forgatónyomaték (előrehajlás), a kompresszió(nagy  gerincterhelés) és a flexió (hajlítás).  Az elöl tartott súllyal végzett guggolás a jellegéből fakadóan biztonságosabb, mint a háton tartott...

A helyes légzés fontossága az edzéseken

 Ebben a cikkben szeretném Veletek megértetni, hogy edzéseiteken és a mindennapjaitokban egyaránt  mennyire fontos és alapvető a helyes légzéstechnika. A helytelen légzés hosszútávon az ízületi láncolaton belül  az alsóháti szakasz hajlítását eredményezi a csípő hajlítása helyett,...

A kockás hasizom titka

Lehetséges gyors fogyás a hasról ? Az egyik leggyakoribb kérdés: hogyan fogyhatnék csak a hasamról, csak a csípőmről,csak a combomról? Milyen válaszokat kapnak az érdeklődők? Sok felülést és hasizomgyakorlatokat kell csinálni. Olyan gépeket kell használni, amelyek specifikusan a hasizmot erősítik (némely tévében rendelhető gépet kifejezetten ezzel reklámoznak!) Olyan eszközöket kell használni, amelyek elektromosan...

Teremtsd meg vágyott körülményeidet ! 1. rész

Ebben a cikksorozatban szeretném megmutatni neked  a csodálatos élethez vezető utat. Az egész sokkal egyszerűbb, mint hiszed és amint megérted, miként működik az élet és a benned lakozó erő, képessé válsz arra, hogy megtapasztald a létezés varázsát a maga teljességében-és akkor valóban csodálatos életed lesz !
  1 2 3 4 5  …    Következő oldal   Utolsó oldal

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre,

hogy elsőként értesülj az újdonságokról, akcióinkról, próbalehetőségekről!

Szótár

Glutathion

Glutathion     Az L-glutation az egész élővilágban gyakorlatilag minden sejtben megtalálható... Tovább