Gyakorlatok az erő növelésére és az izomtömeg építésére. Saját testsúlyos gyakorlatok.

Kedvencek közé

2020. Június 7. - Róbert

Saját testsúlyos gyakorlatok

Saját testsúlyos gyakorlatok.

Forrás: http://www.powerbuilder.hu

Saját testsúlyos gyakorlatok az erő növelésére és az izom építésére. 


 

Saját testsúlyos gyakorlat: húzódzkodás

 
Ez a gyakorlat kiváló a hátizmok és a bicepsz építésére. Mindig teljes mozgástartományban és szabályosan végezd! Hetente végezz legalább 50 ismétlést. A párhuzamos fogású húzódzkodás a váll- és könyök kímélő verziója. Méginkább természetes a mozgás az ízületek számára ha gyűrűn végezzük, de ezzel együtt a nehézsége is jelentősen nő.
 

Saját testsúlyos gyakorlat: kötélmászás

 
Az egyik legjobb gyakorlat a funckionális, relatív erő fejlesztésére. Tűzd ki célként azt, hogy 5-6 méter magasra tudj felmászni láb nélkül!
 
 

Saját testsúlyos gyakorlat: fordított evezés

 
Ezzel a gyakorlattal a hát vastagságát és erejét fejleszthetjük kiválóan. Markolj meg egy rudat/gyűrűt/TRX-et/kötelet, támaszd fel a lábad olyan magasra, hogy tested a talajjal párhuzamos legyen és húzd fel magad! Ha nehezítésre vágyunk, akkor tartsunk meg minden ismétlést pár másodpercig a tetőponton, vagy csak egy lábunkat támasszuk meg kettő helyett. Ha a hát felső részének edzése a célunk, akkor a könyökeinket tartsuk el a testünktől, ha pedig inkább a széles hátizmot szeretnénk terhelni akkor tartsuk könyökeinket a testükhöz közel.
 

Saját testsúlyos gyakorlat: mellső mérlegállás

 
Ha a hátizmaink magasabb fokú aktiválása és izomtömegének növelése a célunk, akkor talán ez a legjobb gyakorlat, amelyet választhatunk. Talán még jobb, mint a húzódzkodás, mégis kevesen ismerik! Ha ez még nem lenne elég érv arra, hogy megismerkedj vele akkor hozzáteszem, hogy a törzs izmait is úgy dolgoztathatjuk vele, mint kevés másik gyakorlattal! Elsőre a nyújtott lábas verzió nem fog menni, ezért izometrikus tartásokkal (4x10 másodperc, heti kétszer) erősödjünk bele a gyakorlatba!
 
 

Saját testsúlyos gyakorlat: fekvőtámasz kézenállásban

 
A hatalmas vállak építéséhez ez a legjobb fegyverünk és sokkal kevesebb vállfájdalmat fog okozni, mint a rúddal végzett mellről nyomás! 10 teljes mozgástartományban végzett ismétlés már szép eredménynek számít. Ahhoz, hogy megtanuljuk ezt a gyakorlatot először el kell sajátítanunk a kézenállást.
 
A leghíresebb, legeredményesebb tornász edzők régóta vallják azt, hogy a kézenállás képességének kifejlesztése az egyik legfontosabb dolog az atlétikus test építéséhez.
 
Először juss el addig, hogy 60 másodpercig tudod tartani magad a kézenállás pozíciójában (falnak támasztott lábbal), ezután szép lassan kezdd el egyre nagyobb mozgástartományban végezni a gyakorlatot.
 

Saját testsúlyos gyakorlat: fekvőtámasz

 
A nyomóizmokat célzó gyakorlatok közül ez az egyik legjobb opció mind eredményesség, mind biztonság és egészség szempontjából.Próbáld ki a feltámasztott lábú fekvőtámaszokat (TRX-ben, vagy hevederben a láb), variálva a láb magasságát és ezzel a test és talaj által bezárt szöget. Végezhetünk még fekvőtámaszokat gyűrűn, vagy az egykezes fekvőtámasz is jó opció.
Ha kihívásra vágyunk, akkor a palánk fekvőtámaszt is megpróbálhatjuk... azonban ahhoz, hogy idáig eljussunk évek hosszú munkájára lesz szükségünk, de addig is eredményesen végezhetjük ennek variációit gyűrűn vagyTRX-en.
 
Az egykezes fekvőtámaszok terén 10 ismétlést célozzunk meg, az már elég meggyőző erőről árulkodik.

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Gray Cook: A mozgás alapelvei - Funkcionális Mozgásminta Szűrés

 Vannak általános igazságok és alapelvek, melyeknek minden olyan filozófia, program vagy rendszer építőköveit kellene alkotniuk, mely fizikális fejlesztéssel vagy rehabilitációval foglalkozik: 1.Nem tudjuk magunkat, vagy másokat jobban fejleszteni, mint a természet.  2. Biztonságosabban és gyorsabban tudjuk magunkat, vagy másokat fejleszteni,...

10 ok, amiért érdemes 50 felett is edzeni

 Az 50 éven felülieknek sem szabad abbahagyniuk a rendszeres edzést, mert az öregedéssel járó  különböző problémák miatt egyre gyakrabban szorulnak gyógy-szeres kezelésre, egyre több időt kell orvosnál tölteni és egyre jobban csökken az életminőség is. Egyértelműen az a konklúzió vonható le, hogy...

Guggolj elöl tartott súllyal!

Az ágyéki gerincszakasz fájdalma a guggolás esetében is három fő okra vezethető vissza: a forgatónyomaték (előrehajlás), a kompresszió(nagy  gerincterhelés) és a flexió (hajlítás).  Az elöl tartott súllyal végzett guggolás a jellegéből fakadóan biztonságosabb, mint a háton tartott...

A helyes légzés fontossága az edzéseken

 Ebben a cikkben szeretném Veletek megértetni, hogy edzéseiteken és a mindennapjaitokban egyaránt  mennyire fontos és alapvető a helyes légzéstechnika. A helytelen légzés hosszútávon az ízületi láncolaton belül  az alsóháti szakasz hajlítását eredményezi a csípő hajlítása helyett,...

A kockás hasizom titka

Lehetséges gyors fogyás a hasról ? Az egyik leggyakoribb kérdés: hogyan fogyhatnék csak a hasamról, csak a csípőmről,csak a combomról? Milyen válaszokat kapnak az érdeklődők? Sok felülést és hasizomgyakorlatokat kell csinálni. Olyan gépeket kell használni, amelyek specifikusan a hasizmot erősítik (némely tévében rendelhető gépet kifejezetten ezzel reklámoznak!) Olyan eszközöket kell használni, amelyek elektromosan...

Teremtsd meg vágyott körülményeidet ! 1. rész

Ebben a cikksorozatban szeretném megmutatni neked  a csodálatos élethez vezető utat. Az egész sokkal egyszerűbb, mint hiszed és amint megérted, miként működik az élet és a benned lakozó erő, képessé válsz arra, hogy megtapasztald a létezés varázsát a maga teljességében-és akkor valóban csodálatos életed lesz !
  1 2 3 4 5  …    Következő oldal   Utolsó oldal

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre,

hogy elsőként értesülj az újdonságokról, akcióinkról, próbalehetőségekről!

Szótár

Stabilizátor izmok

A test (meg)tartását és egyensúlyban tartását biztosító izmok. Tovább