Vedd elő a gyerekkorod és ugrálókötelezz!

Kedvencek közé

2020. Június 5. Péntek - Fatime

Vedd elő a gyerekkorod és ugrálókötelezz!

Az ugrálókötél előnyei

    Ugye hogy ugye! Fura mód a gyerekkorral feledésbe merült, pedig igen sok jótékony hatása és előnye van többek között a fogyni vágyó felnőttek legnagyobb örömére. Ugrálókötelezz, mert a keringésre gyakorolt hatása kiváló! Erőnléti edzés során pl. használják a birkózók és az ökölvívók. A fáradtság első jeleként megbomlik a koordinációs képesség, és a gyakorlatsor elakad, leáll, ezért nem lehet túlhajtani a sportolót. 


 

Nincs ritmusérzéked? Ugrálókötelezz!

 
Kiválóan fejleszti a koordinációs képességet és a ritmusérzéket. Az ugrálókötelezés sikeres végrehajtásának egyik alapvető feltétele a jól koordinált, és a jó ritmusú mozgás, mely igen gyorsan zajlik le. 
 
 

Mozgasd át magad - ugrálókötéllel

 
Szinte valamennyi izomcsoportot megmozgatja. A felemelkedés során a láb izmai dolgoznak, a légmunka során a törzs, has és hát izmai munkálkodnak, míg az áthajtás alatt a kar és váll izmok. 
 
 

Az ugrálókötelezés további előnyei 

 
- hatékonyan égeti a zsírt
- jó hatással van a keringésre
- növeli az állóképességet
- fejleszti a koordinációs készséget
- javítja a robbanékonyságot és a kondíciót
- erősíti az izomzatot
- az alsó- és felsőtestet egyaránt megmozgatja
- növeli a gyorsaságot
- bárhol lehet csinálni
- kíméli az izületeket de hatékonysága vetekszik a futással
- kíméli a pénztárcát :) 
 
 

Hogyan kel ugrálókötelezni? 

 
Állítsd be a kötél hosszát. Állj az egyik lábaddal a kötél közepére, és emeld fel a fogantyúkat úgy, hogy a markolatok a hónaljadig érjenek. Némelyik kötelet méretre lehet vágni, de amelyiket nem, annál érdemes a fogantyú kötelében egy csomót kötni. Lehetőleg lágy talpú cipőt használj, és ne betonon, hanem fűben, szőnyegpadlón, parkettán, tornateremben ugrálj! 
 
- Állj egyenes háttal, de próbálj meg laza maradni, és lélegezz egyenletesen.
- A könyöködet ne emeld feljebb derékmagasságnál, és próbáld megtartani a derékszöget az alkarod és oldalad között, a kötelet majd csuklóból kell forgatnod.
- Melegítsd be a csuklódat, végezz körkörös mozgásokat.
- A kötelet a hüvelyk és mutató ujjaddal lazán fogd.
- Ugorj egyet, hogy ellenőrizd, átfér e kényelmesen a talpad alatt a kötél.
- Próbálj meg ugrásnál minél puhábban lábfejedre, és ne teli talpra érkezni.
 
 

Ugrálókötelezés ideális tempó 

 
Percenként 60-70 ugrás lenne az ideális tempó, vagyis próbáljunk meg minden másodpercben ugrani egyet. Az első 20-30 másodpercet lehet, hogy úgy érzed, lassan telik, de ha mindennap ugrálsz, 2-3 perc néhány hét után szinte meg sem fog kottyanni. Variálhatod a gyakorlatot úgy, hogy néhány másodpercig gyorsítasz, majd lassítasz.
Próbálkozhatsz azzal is, hogy egy felugrás alatt kétszer hajtod át magad körül a kötelet. Nem baj, ha nem megy elsőre, a lényeg a változatosság, mert így a szíved hol gyorsabban, hol kicsit lassabban ver, ezért hatékonyabban erősítheted a szívizmaidat.

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Gray Cook: A mozgás alapelvei - Funkcionális Mozgásminta Szűrés

 Vannak általános igazságok és alapelvek, melyeknek minden olyan filozófia, program vagy rendszer építőköveit kellene alkotniuk, mely fizikális fejlesztéssel vagy rehabilitációval foglalkozik: 1.Nem tudjuk magunkat, vagy másokat jobban fejleszteni, mint a természet.  2. Biztonságosabban és gyorsabban tudjuk magunkat, vagy másokat fejleszteni,...

10 ok, amiért érdemes 50 felett is edzeni

 Az 50 éven felülieknek sem szabad abbahagyniuk a rendszeres edzést, mert az öregedéssel járó  különböző problémák miatt egyre gyakrabban szorulnak gyógy-szeres kezelésre, egyre több időt kell orvosnál tölteni és egyre jobban csökken az életminőség is. Egyértelműen az a konklúzió vonható le, hogy...

Guggolj elöl tartott súllyal!

Az ágyéki gerincszakasz fájdalma a guggolás esetében is három fő okra vezethető vissza: a forgatónyomaték (előrehajlás), a kompresszió(nagy  gerincterhelés) és a flexió (hajlítás).  Az elöl tartott súllyal végzett guggolás a jellegéből fakadóan biztonságosabb, mint a háton tartott...

A helyes légzés fontossága az edzéseken

 Ebben a cikkben szeretném Veletek megértetni, hogy edzéseiteken és a mindennapjaitokban egyaránt  mennyire fontos és alapvető a helyes légzéstechnika. A helytelen légzés hosszútávon az ízületi láncolaton belül  az alsóháti szakasz hajlítását eredményezi a csípő hajlítása helyett,...

A kockás hasizom titka

Lehetséges gyors fogyás a hasról ? Az egyik leggyakoribb kérdés: hogyan fogyhatnék csak a hasamról, csak a csípőmről,csak a combomról? Milyen válaszokat kapnak az érdeklődők? Sok felülést és hasizomgyakorlatokat kell csinálni. Olyan gépeket kell használni, amelyek specifikusan a hasizmot erősítik (némely tévében rendelhető gépet kifejezetten ezzel reklámoznak!) Olyan eszközöket kell használni, amelyek elektromosan...

Teremtsd meg vágyott körülményeidet ! 1. rész

Ebben a cikksorozatban szeretném megmutatni neked  a csodálatos élethez vezető utat. Az egész sokkal egyszerűbb, mint hiszed és amint megérted, miként működik az élet és a benned lakozó erő, képessé válsz arra, hogy megtapasztald a létezés varázsát a maga teljességében-és akkor valóban csodálatos életed lesz !
  1 2 3 4 5  …    Következő oldal   Utolsó oldal

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre,

hogy elsőként értesülj az újdonságokról, akcióinkról, próbalehetőségekről!

Szótár

Intermuszkuláris koordináció

Az izmok egymás közötti összhangja, együttműködő képessége. Tovább