Mi a Reiki? Reiki Gödöllőn. Mire jó a Reiki.

Kedvencek közé

2021. Január 16. Szombat - Gusztáv

Mi a REIKI?

Reiki Gödöllőn

A REIKI kézrátételes gyógymód, mely több ezer éves múltra tekint vissza. A REIKI elnevezés 2 japán szóból ered, az egyik: rei, mely Univerzális Szellemet jelent, a másik Életerő energia, ez a ki. A REIKI univerzális energia, mely a kozmikus és az életerő energia kiegyensúlyozását célozza meg, a gyógyító tudatosság alapján.


A REIKI olyan kozmikus energia, mely mérhető. 

A REIKI-t alkalmazó gyógyító kezei körüli erőtér 0.002 gauss, ezerszerese a test körül lévő erőtérnek. A REIKI energia magas szintű spirituális energia, a szeretet energiája. Miközben a REIKI energiával dolgozunk, közvetítőként, csatornaként működünk, s eközben a rajtunk átáramló energia hatására saját energiaszintünk is emelkedik és tisztulunk a létezés minden szintjén.


Mire képes a REIKI?


Eliminálja és feloldja a toxikus energiát, és toxikus anyagokat, hatást gyakorol a fizikai, az érzelmi, a mentális és az azon túli szintekre is. A REIKI energia segít megteremteni a harmóniát környezetünkben is. A REIKI nem csak gyógyításra használható. Kiegyensúlyozza a lelket és szellemet, egészségessé teszi a testet veleszületett öngyógyító képességünk aktivizálásával, és segít abban, hogy boldogabbak legyünk az életben. Emeli a spirituális képességeket, NÖVELI TUDATOSSÁGUNKAT, fizikai, mentális, érzelmi szinten gyógyít.
 
Csakrák

Az éteri vagy energiatestben a csakrák elhelyezkedése pontosan megfelel a belső elválasztású mirigyek helyének a fizikai testben. Az éteri test valójában rendkívül finom rezgésű energiából áll, és beburkolja az anyagi testet. A kettőt energiaáramlások kötik össze. Az éteri test a környezetből finomabb energiákat szív magába, és ezeket a csakrákon át a belső elválasztású mirigyek közvetítésével juttatja az anyagi testbe. A belső elválasztású mirigyek rendszere felelős a hormonok egyensúlyáért a testben, a hormonok pedig nagymértékben befolyásolják az illető személy hangulatát és érzéseit. Így, ahogy az a fentiekből logikusan következik, ha a csakrák rendszere nincs egyensúlyi helyzetben, akkor annak megfelelője, a belső elválasztású mirigyrendszer is kiegyensúlyozatlan lesz. S ha a belső elválasztású mirigyek rendszerében jön létre először valamilyen zavar, akkor ez zavart okoz a csakrarendszerben is, mivel a kettő között folyamatos az energiacsere.

A Reikit mindkét rendszer egyszerre veszi fel, ezért a Reiki-energia kiváló eszköz arra, hogy egyszerre hozzuk egyensúlyban a csakrákat és a mirigyek rendszerét. Mivel a Reiki-kezelést végző általában megérzi, hol szív magába a test több energiát, igazán nem kell sokat találgatnunk, hol vannak egyensúlyi zavarok e rendszerekben.
 

... a csakrák nem csak a belső elválasztású mirigyekre hatnak, hanem a körülöttük lévő szervekre és az idegrendszer bizonyos részeire is. S emellett minden egyes csakrának van egy meghatározott funkciója, mely bizonyos emóciótípusoknak vagy érzelmi tényezőknek felel meg az ember fejlődése során. Ha az egyik csakra egyensúlya felborult, akkor az egyénben az ennek megfeleltetett funkció is bizonyos mértékig zavart szenved.

A csakrák rendszere

7. Koronacsakra (Sahasrara)
Endokrin mirigy: tobozmirigy
Testi szervek: agy felső része, jobb szem
Funkció: összeköt spirituális énünkkel
6. Harmadikszem-csakra (Ajna)
Endokrin rendszer: agyalapi mirigy (hipofízis)
Testi szervek: vegetatív idegrendszer (hipotalamusz)
Funkció: intuíciós központ, az akarat lakhelye, tisztánlátás
5. Torokcsakra (Vishuddha)
Endokrin rendszer : pajzsmirigy
Testi szervek: torok, tüdő
Funkció: kommunikáció, önkifejezés, tisztánhallás ( = clairaudience)
4. Szívcsakra (Anahata)
Endokrin rendszer: csecsemőmirigy
Testi szervek: szív, tüdő, máj, vérkeringés
Funkció: szeretet, együttérzés
Elem: levegő
3. Napfonatcsakra (Manipura)
Endokrin rendszer: mellékvesék
Testi szervek: gyomor, máj , epehólyag, emésztőrendszer
Elem : tűz
2. Keresztcsonti vagy lépcsakra (Svadhishthana)
Endokrin rendszer: ivarmirigyek
Testi szervek: nemzőszervek
Funkció: a szexualitás központja, érző- (emocionális) központ
Elem: víz
1. Gyökércsakra (Muladhara)
Endokrin rendszer: mellékvese
Testi szervek: vesék, hólyag, gerinc
Funkció: túlélési problémák, fizikai vitalitás, a Kundalini lakhelye, kreatív kifejezés, bőséggel kapcsolatos dolgok
Elem: föld

Reiki Gödöllőn


Reiki - Miben tudok Neked segíteni?


A kezelésben nem kell hinni, de fontos, hogy gyógyulni, változni, változtatni  akarj!
Nem végzek orvosi tevékenységet, ebből a szempontból nézve nem gyógyítok! A Te szervezeted gyógyítja meg saját magát, beindulnak és felgyorsulnak az öngyógyító folyamatok.
 
Nem a fizikai testedre gyakorlok hatást, hanem az energiarendszeredben és a lelkedben állítom vissza az egyensúlyt. Kitisztulnak a csakráid, az energiatested (aurád), helyre áll benned a harmónia, megszűnnek a blokkok. Megvalósul a test-lélek-szellem egysége.
 
A tapasztalat azt mutatja, hogy az energetikailag harmonikus, kiegyensúlyozott ember nem beteg.  A betegség lelki problémáink és nem harmonikus energiarendszereink  testi kivetülése.
 
Az életed felelőssége a Te kezedben van, de eszközöket tudok adni arra, hogy fent tudd tartani a harmóniádat. Segítek visszaállítani benned az egyensúlyt, megtalálni és megoldani a problémád okát. Rohanó világunkban nagyon fontos a prevenció, a test-lélek-szellem harmóniájának megőrzése. Ha csak egyszerűen fáradt vagy, egy kis nyugalomra, feltöltődésre vágysz, szeretettel várlak Reiki kezelésemen. 

Reiki kezelés Gödöllőn:

Joósz Andrea +36 20 318-4749

Ossza meg!

Vissza: Önmegvalósítás
címkék:

Kommentek


Gray Cook: A mozgás alapelvei - Funkcionális Mozgásminta Szűrés

 Vannak általános igazságok és alapelvek, melyeknek minden olyan filozófia, program vagy rendszer építőköveit kellene alkotniuk, mely fizikális fejlesztéssel vagy rehabilitációval foglalkozik: 1.Nem tudjuk magunkat, vagy másokat jobban fejleszteni, mint a természet.  2. Biztonságosabban és gyorsabban tudjuk magunkat, vagy másokat fejleszteni,...

10 ok, amiért érdemes 50 felett is edzeni

 Az 50 éven felülieknek sem szabad abbahagyniuk a rendszeres edzést, mert az öregedéssel járó  különböző problémák miatt egyre gyakrabban szorulnak gyógy-szeres kezelésre, egyre több időt kell orvosnál tölteni és egyre jobban csökken az életminőség is. Egyértelműen az a konklúzió vonható le, hogy...

Guggolj elöl tartott súllyal!

Az ágyéki gerincszakasz fájdalma a guggolás esetében is három fő okra vezethető vissza: a forgatónyomaték (előrehajlás), a kompresszió(nagy  gerincterhelés) és a flexió (hajlítás).  Az elöl tartott súllyal végzett guggolás a jellegéből fakadóan biztonságosabb, mint a háton tartott...

A helyes légzés fontossága az edzéseken

 Ebben a cikkben szeretném Veletek megértetni, hogy edzéseiteken és a mindennapjaitokban egyaránt  mennyire fontos és alapvető a helyes légzéstechnika. A helytelen légzés hosszútávon az ízületi láncolaton belül  az alsóháti szakasz hajlítását eredményezi a csípő hajlítása helyett,...

A kockás hasizom titka

Lehetséges gyors fogyás a hasról ? Az egyik leggyakoribb kérdés: hogyan fogyhatnék csak a hasamról, csak a csípőmről,csak a combomról? Milyen válaszokat kapnak az érdeklődők? Sok felülést és hasizomgyakorlatokat kell csinálni. Olyan gépeket kell használni, amelyek specifikusan a hasizmot erősítik (némely tévében rendelhető gépet kifejezetten ezzel reklámoznak!) Olyan eszközöket kell használni, amelyek elektromosan...

Teremtsd meg vágyott körülményeidet ! 1. rész

Ebben a cikksorozatban szeretném megmutatni neked  a csodálatos élethez vezető utat. Az egész sokkal egyszerűbb, mint hiszed és amint megérted, miként működik az élet és a benned lakozó erő, képessé válsz arra, hogy megtapasztald a létezés varázsát a maga teljességében-és akkor valóban csodálatos életed lesz !
  1 2 3 4 5  …    Következő oldal   Utolsó oldal

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre,

hogy elsőként értesülj az újdonságokról, akcióinkról, próbalehetőségekről!

Szótár

Homeosztázis

Mi a homeosztázis   Definíció: Az élő szervezetnek a változó külső és belső körülményekhez való... Tovább