Életmód-tanácsadás, alakformálás, fogyás, diéta, vibrotréner, személyiedzés, Flabélos, TRX, Kettlebell, jóga.
2024. November 10. - Réka
A táplálkozási zavarról
Az evészavarok száma évről – évre nő, és az esetek nagy többségében mindig komoly pszichoszomatikus zavarok állnak a háttérben. A táplálkozási zavarok mindig ott alakulnak ki, ahol bőségesen van miből habzsolni, és így van miről lemondani is. Az egyik véglet a mérték nélküli habzsolás az ún. érzelmi evés. A nők 35%-a érzelmi evő. Beszélhetünk bánatevésről, unalomevésről, örömevésről, magányosság evésről stb.
Reinkarnáció: mese vagy valóság?
Megszületünk, élünk, aztán meghalunk, és a világ onnantól nélkülünk megy tovább? Ennyi lett volna? A halállal mindennek vége? Vagy majd valami rajtunk kívül álló erő eldönti, hol töltjük az örökkévalóságot, de akkor is csak a két véglet jöhet számításba?
A wellnessről röviden
A wellness valójában már az emberiség megjelenése óta létezik. Az irányzat célja, hogy megelőzze a betegségek kialakulását és javítson a fizikális és a szellemi fittségen. Egészen az ókorig nyúlnak vissza azok az irányzatok, amelyek a jó közérzet és kondíció megteremtésére törekszenek. Ilyen például az ókori görögöknél a Kalogatia, a holisztikus szemléletmód vagy a reneszánsz embereszmény. A Wellness kifejezése 1950-ben született...
Mit hoz 2013. október 21-27?
2013. október 21-27 az érzelmi tisztulás hete. Ezen a héten sok terhet lerakhatunk, sok súlyt ledobhatunk a vállunkról, felszabadítva ezzel lelki-szellemi erőinket és egyéni képességeinket. A párkapcsolatok, az érzelmek és lelkiség területén különösen ideje jön ennek.
A víz fontossága a mindennapokban
Ismert tények: Az újszülöttek kb. 75-80%-át víz képezi. A felnőttek testének kb. 60-70%-a víz.
Pl. egy 80 kg súlyú felnőtt szervezet kb. 54 l vizet tartalmaz. Az agy 78%-a, a vér 86%-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, az izmok 70%-a víz.
Dr. F. Batmanghelidj felfedezését az orvosi gyakorlatban, a kerék felfedezéséhez lehet hasonlítani: egyszerű, de zseniális, és minden eddigi hozzáállást megváltoztat.
A glikémiás indexről röviden 2. rész
A zsírokról röviden
1. Egészséges zsírok:
a) Egyszeresen telítetlen zsírok: oliva, dió és mogyorófélék, magvak, avokado, a felsoroltakból készült olaj.
b) Többszörösen telítetlen zsírok: pisztráng, lazac, makréla, hering.
2. Egészségtelen zsírok:
a) Telített zsírok: vaj, hús, teljes zsírtartalmú tejtermékek.
b) Transzzsírok: szilárd margarin, margarinnal készült sütemények és kekszek.
Homeosztázis
Mi a homeosztázis Definíció: Az élő szervezetnek a változó külső és belső körülményekhez való... Tovább